
4 personer:
500-600 g laksefilet
1/2 sitron
1 nykål
Smør
2 blomkål
Melk
1 ss estragonsennep
1 ss honning
3 ss vineddik
1 dl olivenolje
Legg laksen i en ildfast form med litt olje i bunn. Klem over sitronsaft, dryss litt olivenolje på og krydre med salt. Stek i ovnen på 100 grader i ca. 30 minutter. Fisken er ferdig når den lett flaker seg hvis du presser med en finger på den.
Nykålen renses og kuttes i grove biter. Ha den i en kjele med vann så det dekker bunnen, en klatt med smør og litt salt. Ha på lokk og la kålen dampe i ca. fem minutter.
Blomkålen renses, kuttes i grove biter og kokes mør i vann. Hell så av vannet, damp bort fuktigheten og mos blomkålen sammen med melk og litt smør. Smak til med salt.
Vinaigretten lages ved å piske sammen alle ingrediensene. Smakes til med salt og justeres med mer syre eller honning ettersom hva den trenger mer av. Hvis du syns vinaigretten blir for tykk, kan du tynne den ut med noen dråper kaldt vann.
GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak 🙂