
Jeg er overhode ingen vegetarianer, men kikerter smaker godt uansett hva man er. Dessuten er «Meatless Monday» en super måte å bidra til miljøet på for oss som er glad i god mat 🙂
Falafel er på en måte vegetariske kjøttkaker eller kjøttboller og kan spises på mange ulike måter. Falafel i pitabrød er veldig godt og enkelt å lage.
4 personer:
4 bokser hermetiske kikerter
4 fedd hvitløk
2 pk vårløk
1 løk
1 ts chilipulver
2 ss spisskumin
2 ts korianderfrø
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ss olivenolje
Dressing:
2 dl kvarg
2 ss ketchup
1 ts dijonsennep
Skyll kikertene godt og mos dem med en stavmikser eller kjør dem i en hurtigmikser.
Finkutt alle hvitløk, løk og vårløk og fres dem i en stekepanne med litt rapsolje til løken er gyllen. Ha det i sammen med kikertene og mos det sammen.
Form små flate kaker og stek i en stekepanne med litt olje eller på brett med bakepapir i ovn. Falaflene skal være gylne på begge sider.
Dressingen blandes sammen og smakes evt. til med salt.
Falaflene serveres i pitabrød med salat og dressing.
GOD SPIS!
