Mager Cæsarsalat

P1040483

Jeg har lagd en magrere versjon av den originale Cæsarsalaten uten parmesan og med kvarg som base for dressingen. Kjempegod på smak tross fravær av parmesanen! Jeg anbefaler den til både kjøtt og fisk, og spesielt som tilbehør til vårens og sommerens grillmiddager.


4 personer:
2 stk romanosalat eller 3 stk hjertesalat
200 g spinat
1/2 dl lettmajones
2 dl kvarg
Sitronsaft
6-8 ansjosfileter
1/2 blomkål
2 pk cherrytomater
4-6 skiver grovbrød


Vask salaten og spinaten og riv den i passe biter. Finsnitt blomkål og del tomatene i to.

Lag krutonger av et litt grovt brød ved å kutte det i terninger uten skorpe. Dryss over litt olivenolje og salt, og stek krutongene i ovnen på 170 grader til de blir sprø (15-20 min.)

Bland en del lettmajones med to deler kvarg. Finkutt ansjosen og bland i. Smak til med sitronsaft.

Bland salaten med grønnsakene, dressingen og krutongene, og server cæsarsalaten som tilbehør til kjøtt, fisk eller alene.

GOD SPIS!

P1040482P1040486P1040467

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *