Bakt ostekake til 17. mai

P1030552

Denne oppskriften har jeg lånt fra min favoritt-konditor. Den er fantastisk god, og dessuten veldig enkel å lage! Den passer både som dessert eller som en del av kakebordet, og kan med enkle grep bli den perfekte kaken til 17. mai 🙂


Ostekake til 22 cm springform:
400 g naturell kremost
3 dl seterrømme
1,5 dl sukker
3 egg

Kjeksbunn:
1 pakke kornmo
250 g usaltet smør

Topping:
4 dl seterrømme
Melis

Evt. 1 pakke gele.


Start med å lage kjeksbunnen. Kjør kjeksen til smuler i en hurtigmikser (evt. ha den i en brødpose og knus den med en kjevle eller lignende). Bland så i smeltet smør. Dekk en springform med bakepapir i bunn og med formfett på sidene. Fordel kjeksmassen på bunnen og press den godt sammen. Sett gjerne springformen i fryseren til bunnen er frossen.

Ha alle ingrediensene til ostefyllet i en hurtigmikser eller blender og kjør det til massen er helt glatt. Hell det over kjeksbunnen. Dytt gjerne friske bringebær, blåbær eller andre bær ned i ostemassen. Ostekaken stekes på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

Hvis du vil ha et lag med gele følger du anvisningen på pakken eller lager din egen med saft og gelatin. Hell geleen over ostekaken og la den stå til geleen er stiv før du pynter den.

Pisk sammen rømme og melis i en kjøkkenmaskin. Smak til selv ettersom hvor søt du vil ha kaken. Kremen kan smøres på kaken med en konditorkniv eller sprøytes på med en sprøytetupp som jeg har gjort her. For en ekstra 17. mai effekt har jeg brukt tørkede blomster som man får kjøpt på enkelte nisjebutikker. Du kan også pynte med røde og blå bær eller annen pynt.

Hva med å lage din egen kakepynt av spiselige blomster?
Sjekk ut hagebloggen Moseplassen for hvilke blomster du kan bruke og hvordan du gjør det her.

GOD SPIS!

P1030543P1030555

Jeg håper du vil følge Kokkhelene på Facebook, Instagram og Snapchat (Brukernavn: kokkhelene) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *