Hjemmelaget fondant til kaker

P1030830

Fondant til å dekke kaker med er nok mest kjent fra USA, men har blitt veldig populært i Norge også de seneste årene. Det fine med fondanten er at den blir kritthvit i motsetning til marsipan og så er den fri for mandler for dem som ikke tåler det. Siden den blir så hvit er den også lett å farge i alle mulige farger. Jeg lagde denne kaken til en baby-shower, men du kan lage fondant-kaker til både dåp, konfirmasjon, bryllup og mange andre anledninger.


450 g sukker
1 ss glukose
2 dl vann
25 g gelatin
2 eggehvitter
Konditorfarge
2-3 pk melis
Flott matfett


Kok opp sukker, glukose og vann. Bruk et termometer og kok sukkerlaken til den når 121 grader. Legg i bløt gelatin og tilsett den i sukkerlaken. Pisk eggehvitten stiv i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukkerlaken i eggehvitten samtidig som den piskes inn. Hvis du kun skal ha en farge på fondanten kan du tilsette dette nå. Røren piskes til den er kald.

Start med å vende inn en pakke melis i røren med en slikkepott. Dekk benken der du skal elte fondanten og hendene dine med matfett for å hindre at den klistrer seg fast. Hell røren ut av bollen. Dryss melis over og elt det inn til du får en fast og smidig deig. Fondanten skal ikke være klissete, men såpass smidig at du kan dra en bit av den 4-5 centimeter før den ryker.

fondant1

Hvis du skal ha fondanten i ulike farger deler du opp deigen og elter inn farge i hver del. Fondanten pakkes godt inn i plast frem til den skal brukes (innen et par dager). Hvis du skal oppbevare den lenger anbefaler jeg at du vakumerer den. Da er den holdbar i minst en måneds tid.

Kjevle ut fondanten med litt melis over og under. Vær rask, så den ikke tørker ut. Dekk en kake på samme måte som med marsipan. Bruk ulike former eller bare fantasien til å lage pynt.

For oppskrifter på mange gode kaker du kan trekke og pynte med hjemmelagd fondant, anbefaler jeg deg å sjekke ut bloggene Villa Perlesukker og My Little Kitchen 🙂

Lykke til! 🙂

P1030828P1030820P1030821

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak! 🙂

2 kommentarer

 1. Hjemmelaget fondant til kaker.
  Hei Helene!
  Flotte kaker du har laget. Hadde et spm når det gjaldt fondant oppskriften din. Skal vi kun smøre Flott matfettet på hendene, og skal den ikke brukes i fondanten? 30gram eller 60 gram da?
  Utrolig takknemlig for hurtig svar. Skal lage bursdags kake til min datter på 4år nå på søndag.
  Mvh,
  Sarah

  1. Hei Sarah!

   Matfettet er kun til å smøre på hendene. Har ikke noe nøyaktig mål på det. Vil tro 50 g er nok.

   Lykke til!

   -Helene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *