Den ultimate 17. mai-dessert: Panna Cotta med bærkompott og peanøttcrumble

P1040662

Panna Cotta er min absolutte favorittdessert av mange grunner, men kanskje aller mest fordi den kun tar 10 minutter med arbeid og deretter er det bare å vente…

Dessuten gjør fargene og smakene den til den perfekte 17. mai-dessert! Du kan lage den kvelden før og toppe den med bærkompott og peanøtt-crumble dagen på selve dagen. Skal du ha tapas eller fingermat er panna cotta en super dessert å ha i små plastglass.

Tips!
Melk og fløte kan også byttes ut med soyamelk, rismelk eller havremelk hvis du har behov for det.


8 personer
Panna Cotta:

6 dl fløte
4 dl hel- eller lettmelk150 g sukker
1 vaniljestang
1 lauvbærblad
5 ark gelatin

Legg gelatinen til bløt i kaldt vann.
Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og lauvbærblad og ta kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i kjelen. Rør godt med en visp. Sil blandingen og fordel den i 8 porsjonsformer. Panna Cottaen settes kjølig til den er stiv.


Bærkompott:
300 g frosne bær
Sukker
Maizenna

Kok opp bærene sammen med litt vann og smak til med sukker. Bruk en visp til å mose bærene lett hvis du ikke vil ha hele bær. Rør ut et par teskjeer maizenna i kaldt vann og ha det i kjelen. La det koke med i tre minutter. Juster med mer maizenna om nødvendig.


Peanøttcrumble:
200 g sukker
100 g peanøtter

Smelt sukkeret og la den bli karamellbrunt før du tilsetter peanøttene. Hell det over på et bakepapir og la det avkjøle seg og stivne før du hakker det opp.

GOD SPIS!

P1040668P1040667

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak! 🙂

Følg meg på Snap Chat! Brukernavn: kokkhelene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *