Peanøtt- og karamellcrunch

P1040669

Alle retter bør inneholde en variasjon av konsistenser, og et grunnleggende kokke-motto er at alle retter skal ha et sprøtt element. Derfor vil jeg gi deg oppskriften på en peanøtt-karamell, som passer til mange desserter og spesielt til is og sjokoladedesserter. Du trenger kun to ingredienser: Peanøtter og sukker. Hvis du i tillegg har 10 minutter å avse, så er det bare å sette i gang!


Peanøtter (Helst usaltede)
Sukker
(Omtrent like mye av hver, men litt mer peanøtter enn sukker)


Sett en stekepanne på litt mer enn medium varme. Ha peanøttene i stekepannen og rist de til de er gylne. Ha så over sukkeret til det smelter. Pass på så det ikke brenner seg. Når sukkeret har fått en fin karamallfarge heller du alt over på et bakepapir og lar det avkjøle seg. Kuttes opp i grove biter med en kniv eller has i en pose og bankes til biter med en kjele eller hammer rett før servering. Oppbevares tørt i en boks.

P1040672P1040671

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *