
Denne salaten er min favoritt å lage til middag. Kombinasjonen med laks, egg og avokado gjør salaten mektig samtidig som råvarene passer godt sammen smaksmessig. Lag gjerne salaten med de grønnsakene du har tilgjengelig og liker best 🙂
4 personer:
500 g laks
1-2 pk blandet salat
6-8 egg kokte egg
1 pk småtomater tomat
1 stor avokado
1/2 agurk
1/2 pk stangselleri
1 ss dijonsennep
2 ss honning
1 dl olivenolje
3 ss hvit- eller rødvinseddik
Bak laksen i stekeovnen på 120 grader i 20-30 minutter. Den er ferdig når den flaker seg ved et press med fingeren.
Vask, rens og kutt opp grønnsakene. Kok eggene som du liker de best og kutt de i båter. Bland sammen salaten.
Visp sammen sennep, honning, olje og eddik. Juster med litt vann om vinagretten blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Ha evt. i mer eddik eller mer honning ettersom om den trenger mer sødme eller syre.
Salaten serveres med honningvinagrette ved siden av og eventuelt brød eller brødkrutonger til.
GOD SPIS!

