Kokoksorbet med syltet fersken og solsikkeknekk

P1040896

For veganere og dem som ikke tåler melk, fløte eller egg – er kokosmelk en super råvare å lage is av. Selv om dette egentlig er sorbet og ikke iskrem, gir kokosmelken en fyldig og kremet smaksopplevelse.

Denne desserten er dessuten helt fri for både laktose, gluten, nøtter og egg og er derfor en perfekt dessert å servere til både dem med og uten matallergier 🙂


6 dl kokosmelk
2,5 dl sukker
1,5 dl vann
1 lime

1-2 fersken per person
Sukker
Kanel
Vaniljestang

100 g solsikkefrø
Sukker


Kok opp sukker og vann i en kjele og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Hell kokosmelken i en bolle og visp inn sukkerlaken og saften fra en lime. Ha smeten i en ismaskin (om du har) til isen har passe konsistens. Hvis ikke, så sett bollen i fryseren og rør om en gang hver halve eller hele time til isen er fryst. Hvis isen ikke skal serveres samme dag er det lurt å ta den ut litt før servering.

Del ferskenene i to og ta ut steinene. Kok opp en sukkerlake med like mye sukker som vann sammen med kanel og vaniljestang. Laken skal dekke frukten. Ha ferskenene i sukkerlaken og gi et oppkok før du tar kjelen av platen. La det stå å trekke under lokk til skinnet er lett å få av, ca. en halvtime. Ta av skinnet, sil laken og reduser den til den får en siruplignende konsistens. Avkjøles.

Ha solsikkekjerner i en tørr stekepanne. Sett på full varme og rist solsikkekjernene til de er gylne. Ha over et par-tre spiseskjeer sukker, så alle kjernene dekkes av karamell. Når sukkeret er gyllent, helles knekken over på et bakepapir og avkjøles.

Servèr kokossorbeten med den syltede ferskenen, litt av fruktsirupen og et dryss solsikkeknekk.

GOD SPIS!

kokossorbet1100P1040876P1040894

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *