Rum n’ raisin ice cream

rum and raisin ice cream 2

Rom og vanilje er en fantastisk god kombinasjon, og intet mindre god som smakstilsetning i iskrem. Sammen med rosiner gir det en deilig og spennende is som vi voksne kan ha helt for oss selv 🙂


5 dl fløte
5 dl h-melk
1 vaniljestang
180 g sukker
8 eggeplommer
2-3 dl rosiner
Mørk rom


Legg rosinene i en bolle og fyll på med rom til det dekker. La de stå 12-24 timer, til rosinene har sugd til seg mesteparten av romen. Hvis du ikke ønsker alkohol i isen kan du koke opp romen først.

Kok opp fløte, melk, vaniljestang og sukker. Ha 8 eggeplommer i en bolle og pisk inn halvparten av væsken i en tynn stråle. Pisk så dette tilbake i det resterende av fløtemelken. Varm væsken opp igjen til 85 grader under pisking. Siles.

Hvis du har en ismaskin, så bruk gjerne den. Da kan du ha i rom-rosinene med en gang. Hvis du IKKE har ismaskin, kan du ha is-smeten i en passe stor form, f. eks. en brødform dekket med bakepapir. La den stå i fryseren i 2-3 timer før du har i rosinene. Dette er for å hindre at alle rosinene havner på bunn i isen.

Isen er veldig god i seg selv, men passer også perfekt til sommerens bær.

GOD SPIS!

rum and raisin ice cream1P1050063rum and raisin ice cream 7rum and raisin ice cream 8rum and raisin ice cream 6

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *