Bakt rabarbraterte med pistasjis

P1050176

En enkel, men både god og spennende dessert. Perfekt til de litt kjølige sommerdagene vi har om dagen 🙂


4 personer

Rabarbraterte
Rabarbra
Sukker
Sitronsaft
2 butterdeigsplater
Egg til pensling


Rens og kutt rabarbraen i grove biter. Ha alt i en kjele, hell på vann til det akkurat dekker og tilsett 1/2 dl sukker per rabarbra-stilk. Ha også i litt sitronsaft. Smak eventuelt til med mer sukker. La det koke til rabarbraen har kokt i stykker og kompotten har passe tykk konstistens.

Sett stekeovnen på 200 grader. Del butterdeigsplatene i to og legg dem på stekebrett med bakepapir. La dem tine i ca. 15 minutter. Bruk en gaffel og prikk platene på midten der du skal legge rabarbrakompotten. Pensle med egg over hele, og legg på en ca. en god spiseskje av kompotten. Stekes i 15-20 minutter til butterdeigen er gyllen.

P1050184

Pistasjis
100 g usaltede pistasjnøtter
5 dl fløte
5 dl h-melk
1 vaniljestang
180 g sukker
8 eggeplommer


Ha pistasjnøttene i en ildfast form og ha de i ovn på 200 grader til de blir lett gylne. Ha fløte, melk og pistasjnøttene i en blender og kjør den til nøttene er så finkuttet som mulig. Hell blandingen i en kjele med sukker og frøene fra en vaniljestang. Kokes opp.

Ha eggeplommene i en bolle og pisk inn fløtemelken i en tynn stråle. Pisk inn halvparten. Deretter pisker du eggeblandingen i den resterende melken i kjelen. Varm opp issmeten til 85 grader under pisking før den siles.

Bruk en ismaskin til å fryse isen hvis du har. Hvis ikke, så ha den i en egnet boks eller bolle og sett i fryseren. Rør gjerne med en visp en gang i timen til isen er fryst for å hindre at isen krystalliserer seg. Ta isen ut av fryseren 20 minutter før servering.

Servèr lune rabarbraterter med pistasjisen og gjerne litt sprø nøttekaramell. Oppskrift på det finner du her.

GOD SPIS!

P1050182P1050170P1050167P1050181

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *