Vegetarpizza med blomkål og aubergine og salat med spinat og bønner

I dag er det mandag og da er det «meatless monday» hjemme hos oss. Jeg har en teori om at ved å gjøre den typiske «kosematen» litt sunnere, så er det greit med kosemat til og med på en helt vanlig mandag! Derfor er dagens oppskrift deilig, sprø vegetarpizza med mettende salat til.


4 personer

Pizzabunn
500 g hvetemel
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 pk tørrgjær


Bland alle ingrediensene og elt dem godt sammen. La deigen heve mens du lager saus og kutter grønnsaker.

Fyll
1 pk hakkede tomater
1 glass tomatpurè
2 fedd hvitløk
1/2 blomkål
2 stk aubergine
1 løk
Revet mozzarella
Vellagret cheddar
Frisk basilikum


Bland de hakkede tomatene, tomatpurèen og hvitløksfeddene. Ha litt vann i boksene/glasset, og rist for å få med all tomaten. Bruk en stavmikser og kjør alt til en glatt saus. Smak til med salt.

Ha auberginen hel i en ildfast form i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Den skal være myk når du tar den ut. Deles i to og skrap ut innmaten med en skje. Smak til med salt.

Blomkålen og løken kuttes i tynne skiver.

Salat
2 stk hjertesalat
1 pk hermetiske bønner
1/2 agurk
100 g spinat
Blomkål


Riv salaten i passe biter, sil laken av bønnene og skyll dem godt. Agurken og blomkålen kuttes i tynne skiver. Bland salaten, dryss over litt olivenolje, salt og sitronsaft eller eddik. Vend den sammen rett før servering.


Når alt det andre er ferdig kan du kjevle ut bunnen til èn stor pizza eller 2-3 italienske bunner. Smør de med tomatsaus, legg på løk, skivet blomkål og bruk en skje til å legge auberginen rundt omkring. Fordel over mozzarella og cheddar og stek på 225 grader til osten og skorpen er gyllen. Topp pizzaen med frisk basilikum.

Hva med å servere melon-slush til? Oppskriften finner du her.

GOD SPIS!

vegetarpizza 1vegetarpizza vannmelonjuicevegetarpizza

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *