Stekt og selvplukket kantarell på godt brød med kløversyre

P1050319

Faktisk kan du allerede nå, finne nydelig kantarell i skogen! Blåbærene begynner å komme og utover høsten kommer det massevis av sopp og tyttebær. Det finnes jo ikke noe bedre enn å lage mat med råvarer du har sanket selv. Å gå tur blir desto mer gøy ettersom det føles mer som en skattejakt.

En annen ting som kanskje ikke så mange er vant med å plukke er kløversyre. Andre navn på dette er blant annet gauksyre og skogsyre, men det ser ut som en trekløver. Dette BUGNER det over av i skogen og kan dermed være et lite plaster på såret om du ikke finner verken sopp eller bær, men er verdt å ta med seg uansett. Kløversyre smaker syrlig, er sprøtt og passer både i salat eller som pynt på f. eks. smørbrød og fingermat pga. de fine fargene.

Her får du oppskrift på en veldig enkel rett som lar kantarellen være i sentrum uten noe mer dilldall.


Kantarell
Kløversyre
Smør
Salt
Pepper
Brød


Kutt brødet i passe tynne skiver. Dryss over litt olivenolje og stek det på begge sider i en tørr og varm stekepanne til det har fått en fin stekeskorpe. Vask og tørk kløversyren.

Rens kantarellen, ha en veldig varm stekepanne klar med litt rapsolje i, og ha i soppen. IKKE rør i soppen med en gang. La den få ligge litt å steke til den blir godt gyllen og litt sprø. Ha i en klatt med smør, salt og nykvernet pepper.

Topp brødet med nystekt kantarell og pynt med kløversyre!

P1050335P1050340P1050338

GOD TUR & GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *