Rabarbragrøt med fløtemelk

Rabarbrakompott med fløtemelk

Jeg er ikke en dessert-person og er definitivt ikke utstyrt med dessertmage, men jeg er allikevel svak for de enkle og tradisjonelle dessertene. Det er så mye nostalgi og historier bak dem, og denne får meg til å tenke på hvor flott norsk sommer kan være. Hvem har vel ikke plukket rabarbra rett fra hagen og fått en skål med sukker å dyppe den syrlige stilken i? Ah, barndomsminner!

Hvem bryr seg dessuten om litt regn når det er dette til dessert??


4-6 personer
3-6 stilker rabarbra (avhengig av størrelse)
Ca. 2 dl sukker
1 sitron
3 dl fløte
3 dl melk


Kutt rabarbraen i grove biter, ha den i en kjele og ha i vann til det dekker godt. Ha i sukker og sitronsaft, og kok det hele opp. Smak til med mer sukker om nødvendig. La det putre til rabarbraen har kokt i stykker, og avkjøl. Melk og fløte blandes 50/50.

Servèr den avskjølte rabarbragrøten med fløtemelken.

Rabarbragrøt med fløtemelkRabarbrakompott med fløtemelk 1

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *