Stekt makrell med vårløk, kantarell, rømme og nypoteter

P1050355

Makrell er en god matfisk, som jeg tror også mange barn kan like om de får den stekt. Det er nå det er sesong for makrell, og du får den veldig rimelig i fiskediskene. Ekstra godt smaker den selvfølgelig om du har fisket den selv!


4 personer
4-8 makrell (avhengig av størrelsen)
1 bunt vårløk
200 g kantarell
600-800 g nypoteter
Rømme
Smør
1-2 sjalottløk


Ha potetene hele i en ildfast form hvis de er små, hvis ikke så kutt dem f. eks. i båter. Dryss over litt olivenolje, salt og pepper og stek på 200 grader i ovnen til de er møre. Ca. 25-30 minutter.

Finkutt sjalottløken og snitt vårløken i tynne skiver. Kantarellen kan rives i mindre biter hvis den er stor. Start med en veldig varm stekepanne, ha i litt rapsolje og kantarellen. Ikke rør rundt med en gang, da begynner soppen å koke. Etterhvert kan du riste litt på stekepannen og ha i sjalottløk og vårløk. La det surre litt sammen med soppen. Ha i en klatt med smør og smak til med salt og pepper.

Ha litt hvetemel, salt og pepper i en brødpose. Filiter makrellen, skyll filetene og tørk dem før du har dem i posen. Skinnet skal være på. Rist på posen med mel, så filetene blir dekket på begge sider. Rist av overflødig mel. Makrellen stekes i en varm stekepanne med rapsolje. Stek først med skinnsiden ned. Når skinnet er sprøtt, snur du filetene, har i en klatt smør, tar stekepannen av platen og lar fisken stekes ferdig på ettervarmen.

Servèr makrellfiletene med poteter, kantarell og en klatt rømme.

P1050348P1050347

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *