Ukens tre-retter: Caprese med vannmelon|Stekt makrell med kantarell og nypoteter|Rabarbragrøt med fløtemelk

Tradisjonelt skal det være rabarbra til dessert når det serveres makrell til middag, og i den anledning har jeg laget et forslag på en sommerlig tre-retters middag med både rabarbra og makrell 🙂


FORRETT: Sommersalat med vannmelon, tomat og mozzarella

Utgangspunktet for denne salaten er egentlig Caprese, som er en italiensk salat med tomat, mozzarella, god olivenolje og fersk basilikum. Om sommeren passer det ekstra godt med vannmelon også, og gjerne hjemmelaget pesto.

P1040821

HOVEDRETT: Stekt makrell med vårløk, kantarell, rømme og nypoteter

Makrellsesongen er her, endelig! Stekt makrell er ypperlig sommermat og spesielt med nyplukkede kantareller og nypoteter.

stekt makrell kantarell 1100

DESSERT: Rabarbragrøt med fløtemelk

Hjertet mitt er hos de aller enkleste dessertene og spesielt de tradisjonelle norske. Rabarbragrøt med fløtemelk krever kun fire ingredienser, en kjele og litt koketid. Lag den gjerne dagen før!

Rabarbragrøt med fløtemelk 1

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *