Szechuan stir fry med svinekjøtt og sauterte aspargesbønner

P1050390
P1050395

Szechuan er en provins i Kina, som er kjent for sterk mat. Grunnen er visst at det er så kaldt der om vinteren at de spiser det for å få varmen i seg. Høres ut som noe for oss her i Norge også!

Denne retten er inspirert av en middag vi hadde på en Szechuan-restaurant i Chinatown i Chicago i sommer, og den er knallgod! Den smaker faktisk autentisk kinamat. Jeg er veldig glad i sterk mat, men du kan tilpasse styrken etter hva du selv liker (eller etter hvor kaldt det er!).


4 personer

Stir fry:
500-600 g svinefilet
2-3 spiseskjeer maizenna
1 stor løk
1/2 stangselleri
4 stk vårløk
3 stk tørket chili/cayennepepper/chilipaste
10 ss soyasaus
3 ss hvitvinseddik
2 ts sukker
2 ts revet ingefær
2 fedd finkuttet hvitløk
2 dl vann


Kutt kjøttet i tynne strimler, ha det i en brødpose sammen med maizenna og rist posen godt. Løken og stangsellerien kuttes også i passe biter.

Begynn med en varm stekepanne med litt rapsolje. Stek kjøttet til det blir godt gyllent. Ikke stek alt kjøttet på en gang hvis det blir for mye i stekepannen. Ha så i løk, stangselleri og hvitløk. La det surre til løken blir blank. Tilsett så resten og la det koke opp.

Jeg hadde også i grovkuttet tørket chili, men bruk gjerne det du har eller det du ønsker av andre alternativer. Hvis du ikke liker så veldig sterk mat, kan et dryss cayennepepper gi et lite hint av chili uten av det blir ubehagelig sterkt.

Aspargesbønner:
400 g aspargesbønner
2 fedd revet hvitløk
1 ss revet ingefær
1 finkuttet sjalottløk
1 ts Siracha chilisaus
1 ss soyasaus
1/2 ts sukker
Ristede sesamfrø


Kutt av litt av endene på bønnene hvis de er stygge. Stek de i en varm stekepanne med litt rapsolje til de begynner å få en godt stekt farge. Ha i ingefær, hvitløk og sjalottløk og la det surre med i ett minutt. Tilslutt har du i resten og vender alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Strø over ristede sesamfrø til slutt.

Serveres med ris!

P1050389P1050391


GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *