Moules frites med kokosmelk, koriander og sriracha-majo

blåskjell med kokosmelk 8

Moules frites er en klassisk fransk rett, og det er rett og slett dampede blåskjell med pommes frites og aioli til. Denne varianten har et litt asiatisk preg over seg med kokosmelk, koriander og vårløk sammen med blåskjellene, og servert med stekte poteter med siracha-majones. Anbefales!


4 personer
2 kg blåskjell
2 bokser kokosmelk
3 tomater
1 pk vårløk
1 bunt koriander
1 chili
1 løk
1 fedd hvitløk
2,5 dl hvitvin/eplejuice/litt hvitvinseddik og vann
6 store poteter
1,5 dl majones
Ketchup
Sriracha chilisaus


Potetene kuttes i staver, legges på et stekebrett med bakepapir og krydres med salt og cayennepepper. Ikke bruk olje. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter. Rør sammen majones, litt ketchup og litt srirachasaus som dip til potetene.

Start med å rense blåskjellene. Legg de i kaldt vann og gå gjennom en og en. Skjell som ikke har lukket seg etter de kom i kaldt vann eller skjell som en knust kastes. Surr finkuttet løk og hvitløk i litt olje til løken er blank. Tilsett det du vil bruke av væske og la det reduseres til halvparten. Ha i blåskjellene, sett på lokket og la de dampe til skjellene har åpnet seg. Tilsett kokosmelken, kok raskt opp og ta kjelen av platen. Ha i finkuttet vårløk og koriander og små terninger av tomat. Ta ut kjernen på tomaten før den kuttes.

blåskjell med kokosmelk 2blåskjell med kokosmelk 4blåskjell med kokosmelk

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *