
Jeg hadde egentlig tenkt å lage den klassiske agurksalaten til denne laksemiddagen i går, men så fant jeg ferske gulbeter i butikken! Og det var virkelig godt til. Jeg kan meddele at beter smaker fantastisk både kokte og rå, og mine cateringgjester er alltid nysgjerrige på hvor de får kjøpt denne vakre rotgrønnsaken etter å ha smakt den.
4 personer:
600 g laks
4 beter
1 sitron
1 dl hvitvinseddik
1 dl vann
2-3 ss sukker
Salt
Pepper
Rømme
Kokte poteter
Ha laksen i en ildfast form med litt olje under. Dryss litt god olivenolje over, samt salt og sitronsaft. Stekes på 120 grader i ca. 30 minutter.
Bland sammen eddik og vann og smak til med sukker, salt og pepper. Skrell betene. Bruk det du har for å høvle eller kutte betene i så tynne skiver du får til, og hell eddikblandingen over betene.
Servèr laksen med betesalaten, kokte poteter og en klatt med rømme!


GOD SPIS!