Andeconfit med eple- og potetkrem, beter og kantarell

andeconfit med beter og kantarell 2

Å blande nesten 50/50 med poteter og epler for å lage purè er det første gangen jeg jeg har gjort, men det ble SÅ godt at det er min nye favoritt! Og så passer det helt perfekt til and og andre kjøttretter som det er godt med noe litt søtt og syrlig til…


4 personer:
4 confiterte andelår
6 mellomstore poteter
3 epler
2 store sjalottløk
Melk/Fløte
Smør
Dijonsennep
200 g kantarell (eller annen sopp)
3-4 beter


Ha andelårene i en kjele og dekk med rapsolje. La lårene småkoke i et par timer til kjøttet nesten løsner fra beinet. Dette kan du gjerne gjøre en dag eller to i forkant. Ha andelårene over i en ildfast form og stek de i ovnen på 200 grader til de er varme og skinnet er sprøtt. Kutt gjerne kjøttet av beinet før servering eller servèr hele lår.

Kutt løk og eple i terninger og surr det i litt olje i en kjele til løken er blank. Tilsett potetene skrelte og i terninger, hell over vann til det dekker. Kokes på middels varme til potetene er møre. Hell av vannet og damp potetene så det meste av fuktigheten forsvinner. Ha i melk/fløte (eventuelt en blanding) så det dekker halvveis. Tilsett en klatt med smør og 1-2 ss sennep. Mos dette godt sammen. Du kan bruke en stavmikser for å få purèen helt glatt, men ikke kjør den for lenge. Da blir det seigt. Ha i mer melk om nødvendig, pureen skal være glatt og kremete. Smak til  med salt.

Betene kokes møre i vann, hele med skallet på. Bruk en kniv til å skrape av skinnet når de er ferdig og del de i båter. Kantarellen rives i passe biter og stekes på høy varme med litt rapsolje. Når soppen er gyllen tilsetter du en liten klatt med smør og smaker til med salt og pepper.

Anrett eple- og potetkremen på tallerken, med gode biter av and rundt omkring. Legg på noen båter med beter og godt med kantarell.

Andeconfit med beter og kantarellAnd med beter og kantarell

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *