
Dette er en sånn rett som du kan lage når du egentlig ikke har noe mat i kjøleskapet, fordi du kan bruke nesten hva som helst. Bruk gjerne annet type kjøtt, fisk eller reker hvis du har det. Grønnsakene kan du variere som du vil og ønsker 🙂
Retten er inspirert av min blogg-kollega Ina som står bak Mat på bordet. Anbefaler dere å klikke inn der for mange fristende oppskrifter! 🙂
4 personer:
400 g svinekjøtt
2 gulrøtter
100 g spinat
2 beter
1 bunt vårløk
2 avokadoEggnudler
Dressing:
2 ss soyasaus
1 ts hvitvinseddik
1 ts revet ingefær
1 fedd revet hvitløk
1 ts honning
1 ts chilisaus
Marinèr gjerne kjøttet hvis du vil. Jeg vendte det inn i en koreansk bbq-saus. Du kan også krydre det med en blanding av salt, pepper, cayennepepper, spisskummin og litt brunt sukker. Kutt det i strimler og stek det.
Finkutt vårløken og kutt alle de andre grønnsakene i tynne strimler. Nudlene kokes etter anvisning på pakken.
Dressingen blander du rett i hver av serveringsskålene. Ha i alle ingrediensene og rør den lett sammen. Legg de ferdigkokte nudlene i skålen og fordel alle grønnsakene og kjøttet rundt. Når man skal spise vendes alt sammen med den deilige dressingen som gjemmer seg i bunn!


GOD SPIS!