Fiskesuppe med linser, fenikkel, tomat og dill

fiskesuppe med fenikkel, dill, tomat, laks, sei, reker, linser

Hvis du ønsker at middagslagingen skal gå unna i en fei, kan fiskesuppe være et godt tips! Siden fisken kuttes i terninger skal den kun trekke i kraften i fem minutter. Dette er  også en mettende suppe siden det er raust med fisk, grønnsaker og linser.


4 personer:
500 g fisk i store terninger (jeg brukte laks og sei)
200 g pillede reker
2 pk hermetiserte linser
2 store fenikkel
6 tomater
2 sjalottløk
1 liten purre
Dill
Ca. 1,5 liter fiskekraft
1/2 beger creme fraiche/2 dl fløte
Sitron


Kutt løk og fenikkel i små terninger. Surr dette i litt olje i en kjele. Hell på fiskekraft og la det koke opp.

Kutt tomatene i fire, ta ut kjernen og kutt tomatkjøttet i terninger. Kutt purren først i to på langs og vask den ren for jord om nødvendig. Kutt den så i tynne skiver, men slutt når du kommer til den grove delen. Tilsett tomatene, linsene og purren i kraften. Ha også i creme fraiche/fløte og rør det godt inn.

La det koke opp før fisken tilsettes, og kok det deretter opp enda en gang før du tar kjelen av platen. La fisken ligge å trekke i ca. fem minutter. Tilsett rekene, smak til med salt og sitronsaft, og ha i finhakket dill rett før servering.

fiskesuppe med fenikkel, dill, tomat, laks, sei, reker, linser 4fiskesuppe med fenikkel, dill, tomat, laks, sei, reker, linser 3

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *