Bakte norske rotgrønnsaker med grove kjøttpølser

pølser med rotgrønnsaker 2

Det er masse av norske rotgrønnsaker i matbutikkene nå om dagen. En blanding av dem, i mange ulike farger, gjør seg godt til middag med litt god olivenolje på. Hvis du har tid lar du dem stå et par timer i ovnen, da blir de helt fantastiske. Kjøp noen gode og grove kjøttpølser og legg over grønnsakene noen minutter før servering. Veldig enkelt og veldig godt 🙂


Grove kjøttpølser
Blanding av rotgrønnsaker (sellerirot, beter, pastinakk, persillerot, løk, potet etc.)Hvitløk
Olivenolje
Rømme
Sriracha-saus


Skrell og kutt alle grønnsakene i grove biter. Ha de i en ildfast form, dryss over med god olivenolje, salt og pepper. Kutt en hvitløk i to på tvers og bland den inn i grønnsakene. Sett grønnsakene i ovnen på 150 grader i et par timer, hvis du har god tid, eller 180-200 grader i ca. 30-45 minutter.

Snitt pølsene i skinnet og legg de over grønnsakene de siste 15 minuttene av steketiden. Sett opp temperaturen til 220 grader.

Bland rømme med litt sriracha-saus hvis du liker det litt sterkt. Hvis ikke blander du rømme med salt, pepper og gjerne noen urter. gjerne litt sitronsaft også. Jeg syns også litt grønn salat med et dryss eddik og olivenolje er godt til siden rotgrønnsakene er såpass søte.

pølser med rotgrønnsaker 1pølser med rotgrønnsaker

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *