10 ting du kanskje ikke visste om KOKKHELENE!

Hei, alle som fortsatt følger denne matbloggen selv 5 år (!!) etter siste oppdatering.

Jeg fikk en hyggelig kommentar på en rett her inne i dag og fant plutselig utkastet til dette blogginnlegget liggende nesten klart. Så da trykket jeg rett og slett publiser for første gang på lenge. Håper alt er bra i disse tider med alle der ute! 🙂

1. De første 3 årene av bloggingen brukte jeg kun et kompaktkamera jeg fant på jobb, som noen gjester hadde glemt igjen et år tidligere og aldri hentet igjen!

donutbilder
Bildene har blitt litt bedre med årene! OG jeg har sluttet å stjele…

Oppskrift på deilige donuts finner du her!

2. Jeg skjønner ikke et døyt av ISO-innstillinger og andre fotouttrykk, og ANER ikke hvordan jeg stiller inn dette på kameraet mitt (som jeg nå har hatt i mange år…).. Hjelp..

3. Søtsuget mitt er ikke så stort, og jeg spiser f. eks. mye heller forrett enn dessert på restaurant. Hvis jeg først skal spise dessert foretrekker jeg klassiske og enkle desserter. Mer enn 3 elementer på en desserttallerken er ikke noe for meg.

favoritt-desserter
Enkle, men gode desserter er min favoritt! 🙂

Rabarbrapai med pistasjis// Mango med limecreme//
Rabarbragrøt med fløtemelk// Panna Cotta med bærkompott// Kokossorbet med syltet fersken// Semulepudding med pasjonsfrukt//
Byggriskrem med jørdbærcoulis// Crepes med bærkompott// Appelsin- og melkeis med syltet appelsin

4. Til hverdags er jeg veldig opptatt av å spise sunt og bruker derfor så lite smør, fløte, sukker osv. i matlagingen som mulig. Samboeren min sniker ofte i litt (les: mye) sukker i tomatsausene vi lager hjemme bak min rygg. Hehe!

5. De siste fire årene jeg regelmessig oppdaterte bloggen var jeg student, og jeg og vi hadde kun råd til å bruke rundt 3000 kr på mat i måneden. Da må man være kreativ når man i tillegg har blogg! Pga. dette har jeg f. eks. fått mye kunnskap om f. eks. agurkpriser… Tips: Se etter kilopris og ikke stk-pris når du handler i butikken.

6. Jeg ELSKER egentlig «comfort food» og hadde vært rimelig i trøbbel om jeg hadde bodd f. eks. i USA. Det fikk jeg nemlig testet etter 3 uker i Chicago en sommer! Etter å ha spist BBQ til FROKOST(!!), innså jeg at det var på tide å komme seg hjem.

P1040998
Chicago-HOT DOG. Nam!

7. Jeg bruker sjeldent oppskrifter. Jeg har mange kokebøker, men de blir som regel kun brukt til inspirasjon.

8. Hvis jeg skal på hyttetur med venninner eller inviterer på middag, så kan jeg sitte i ukesvis å planlegge menyer, skrive liste etter liste og diskutere med meg selv om hva vi skal spise. Jeg elsker det! Og forventer at all planlegging og innkjøp blir overlatt til meg.

25759_10150160392505161_893125160_11485770_53743_n
Litt av en logistikk å få plass til all maten på hyttetur!

9. Jeg liker best å lage middag når jeg ikke har planlagt noe eller handlet inn. Da tar jeg frem det jeg har i kjøleskapet og kjøkkenskapene og improviserer! Noe som skjer omtrent hver dag…

10. Jeg jobber i dag som kokkelærer ved Norsk Restaurantskole i Oslo. Velg yrkesfag, sier jeg bare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *